Σκηνοθεσία: Douglas Freel
Μοντάζ: Douglas Freel
Εμφανίζονται: Al Jourgensen, Paul Barker, Trent Reznor, Maynard James Keenan, Lemmy Jonathan Davis
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 95'
Γλώσσα: Αγγλικά
The Swell Season
Όταν οι σκηνοθέτες τού «The Swell Season» αποφάσισαν να συνοδεύσουν το ομώνυμο ντουέτο των Γκλεν Χάνσαρντ και Μαρκέτα Ιργκλόβα (πρωταγωνιστές του γλυκύτατου «Once») στην παγκόσμια περιοδεία τους, νόμιζαν ότι θα κατέγραφαν την δημιουργική διαδικασία δύο προικισμένων μουσικών. Αυτό που τελικά συνέλαβαν είναι το χρονικό της διάλυσης της σχέσης τους, κάτω από το βάρος της ξαφνικής διασημότητας που τους χάρισε το Oσκαρ και των πολύ διαφορετικών αντιδράσεών τους στην επιτυχία που ήρθε μετά. Μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, συναυλιακό υλικό και συζητήσεις (και διαφωνίες) ανάμεσά στους πρωταγωνιστές του, το πανέμορφα γυρισμένο, ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ παντρεύει την υπέροχη μουσική με την αφοπλιστική ειλικρίνεια, για να σκιαγραφήσει μία γλυκόπικρη αλλά ελπιδοφόρα ταινία. Ανακαλύψτε το πιο αυθεντικό μουσικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς, χαμηλών τόνων και μετριόφρον, όπως οι πρωταγωνιστές του, αλλά βαθιά αληθινό και συγκινητικό, σαν τη μουσική τους.
Σκηνοθεσία: Nick August-Perna, Carlo Mirabella-Davis, Chris Dapkins
Σενάριο: Nick August-Perna, Chris Dapkins, Carlo Mirabella-Davis
Φωτογραφία: Chris Dapkins
Μουσική: Glen Hansard, Markéta Irglovà
Μοντάζ: Nick August-Perna
Εμφανίζονται: Glen Hansard, Markéta Irglovà
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 90'
Γλώσσα: Αγγλικά
The Ballad of Genesis and Lady Jaye
Πρωτοπόρος της πανκ και ιντάστριαλ μουσικής σκηνής με τους Psychic TV, μέλος της καλλιτεχνι- κής κολεκτίβας COUM, που σόκαρε τη Μ. Βρετανία των 70s, και καλός φίλος του Γουίλιαμ Μπάροουζ, ο Νιλ Αντριου Μέγκσον είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως Genesis P-Orridge. Το 1993 γνωρίζει την Ζακλίν Μπρέγιερ, η οποία γίνεται σύντροφός του, αποκτώντας το προσωνύμιο Lady Jaye. Και κάπου εκεί, η μπαλάντα ξεκινάει – και αφιερώνεται στην άνευ όρων αγάπη, αφού γράφε- ται από δύο άτομα που αποφασίζουν να γίνουν ένα. Κι αν έχουμε συνηθίσει η παραπάνω φράση να χρησιμοποιείται μεταφορικά, εδώ λαμβάνει κυριολεκτική υπόσταση, καθώς το ζευγάρι μπαίνει στην διαδικασία αλλεπάλληλων πλαστικών εγχειρήσεων και αλλαγής φύλου με απώτερο στόχο να μοιάσουν ο ένας όσο περισσότερο γίνεται στον άλλον, ονομάζοντας το φιλόδοξο καλλιτεχνικό τους σχέδιό «Πανδρόγυνο». Το συγκινητικό και τρυφερό ντεμπούτο της Μαρί Λοζιέρ κέρδισε το βραβείο Teddy Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Βερολίνου, αποτυπώνοντας την στοργή, την ζεστασιά και τον ρομαντισμό που κρύβεται ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες ψυχές.
Σκηνοθεσία: Marie Losier
Σενάριο: Marie Losier
Φωτογραφία: Marie Losier
Mουσική: Bryin Dall
Μοντάζ: Marie Losier
Eμφανίζονται: Genesis Breyer P-Orridge, Lady Jaye Breyer P-Orridge, Big Boy (Breyer P-Orridge), Tony Conrad, Gibby Haynes
Χώρα Παραγωγής: HΠΑ, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 75'
Γλώσσα: Αγγλικά
Σπασ' τα
«Η γενιά που διάλεξε εμένα ή τον Κερτ Κομπέιν ως εκπροσώπους της θα πρέπει να ήταν μια τελείως γαμημένη γενιά». Τα παραπάνω λόγια του τραγουδιστή και συνθέτη των Pearl Jam, Εντι Βέντερ, αποτελούν την ιδανική λεζάντα για αυτή τη μουσική βιογραφία, που μπορεί να επικεντρώνεται στην γκέι ντράμερ των Hole, Πάτι Σεμέλ, αλλά καταφέρνει να εγκλωβίσει την μυρωδιά εκείνου του ξακουστού teen spirit μαζί με τον παλμό μιας ολόκληρης εποχής. Ακυκλοφόρητο υλικό που έχει τραβήξει η ίδια η Σεμέλ βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνει πλάνα από περιοδείες, παρασκήνια, live και σπανιότατο αρχειακό υλικό από τους έξι μήνες που η ίδια συγκατοικούσε με την Κόρτνει Λαβ, τον Κομπέιν και τη μικρή τους κόρη. Από τα τέλη της δεκαετίας του '80, την έκρηξη του grunge στο Σιάτλ και την παρολίγο πρόσληψη της Πάτι στους Nirvana, μέχρι τo ροκ σταρ όνειρο που έζησε με τους Hole και τα σκαμπανεβάσματα στα κέντρα αποτοξίνωσης, το «Hit So Hard» είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας που βούτηξε στη δίνη της φήμης, των ναρκωτικών και του αλκοόλ αλλά κατάφερε να αναδυθεί για να διηγηθεί την ιστορία της.
Εναλλακτικός Τίτλος: Hit So Hard
Σκηνοθεσία : P. David Ebersole
Σενάριο : P. David Ebersole, Todd Hughes
Φωτογραφία: Stephen Roullier, Starr Scesniak
Μουσική: Roddy Bottum
Μοντάζ: P. David Ebersole
Eμφανίζονται: Patty Schemel, Melissa Auf Der Maur, Eric Erlandson, Courtney Love Cobain, Kurt Cobain, Roddy Bottum
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 101'
Γλώσσα: Αγγλικά
Michel Petrucciani
Ένα διαφωτιστικό κινηματογραφικό πορτρέτο του πιανίστα-φαινομένου της τζαζ, Μισέλ Πετρουτσιανί που έμεινε στην ιστορία για το ηλεκτρικό του παίξιμο, το εξωγήινα γρήγορο δεξί του χέρι και το μόλις 90 εκατοστών ύψος του. «Μισώ να χάνω χρόνο» δηλώνει ευθαρσώς ο Πετρουτσιανί στην αρχή του ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια τον παρακολουθούμε να χτίζει μια μυθική καριέρα και μια ζωή ιλιγγιώδη και ακραία μέχρι και τον χαμό του, σε ηλικία 36 ετών, στη Νέα Υόρκη. Από τους μυθικούς αυτοσχεδιασμούς και τις μαγευτικές συνθέσεις του μέχρι το πάθος του για το φαγητό, τις γυναίκες, το κρασί και τα ναρκωτικά, ο σκηνοθέτης του οσκαρικού «Il Postino» Μάικλ Ράντφορντ χρησιμοποιεί άφθονο αρχειακό υλικό από προσωπικές του στιγμές και συνεντεύξεις με κοντινά του πρόσωπα, για να σκιαγραφήσει το πορτρέτο ενός περφεξιονίστα μουσικού. Και γινόμαστε μάρτυρες της μαγεμένης ζωής ενός ανθρώπου ο οποίος κέρδιζε λίγα λεπτά ζωής κάθε φορά που τα δάχτυλά του άγγιζαν τα πλήκτρα.
Σκηνοθεσία: Michael Radford
Σενάριο: Michael Radford
Φωτογραφία: Sophie Maintigneux
Μοντάζ: Yves Deschamps
Eμφανίζονται: Alexandre Petrucciani, Aldo Romano, Frank Cassenti, Joe Lovano
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 102'
Γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά
Πίσω στην Αυλή
Ένας τύπος στην Ισλανδία με το όνομα Αρνι έχει την ιδέα να μαζέψει στην αυλή του μουσικούς της άντεργκραουντ σκηνής του Ρέικιαβικ για να τους ηχογραφήσει. Στοιβάζει σε έναν μικρό χώρο μηχανήματα, μουσικά όργανα κάθε λογής και προσεύχεται για καλό καιρό. Στη συνέχεια φτιάχνει κουλουράκια, καλεί όλους του γείτονές του και τους κερνάει με μουσική υπόκρουση από τους πιο εκλεκτούς Ισλανδούς μουσικούς της γενιάς του. Ταυτόχρονα, ένας δεύτερος Αρνι κινηματογραφεί το γεγονός χωρίς να χάσει νότα, από την προετοιμασία μέχρι την αποχώρηση του τελευταίου καλεσμένου, προσφέροντας ένα μπιτάτο και ζωντανό μουσικό ντοκιμαντέρ με καταξιωμένες μπάντες όπως οι Mùm, FM Belfast, Hjaltalίn και Sin Fang Bous. Μετά την οικονομική καταστροφή και τις αντιξοότητες, το «Backyard» έρχεται να μας θυμίσει, με τη ζεστασιά των ενισχυτών του, πως η τέχνη και η συντροφικότητα είναι τα πιο όμορφα και ανεκτίμητα πράγματα στην ζωή. Και είναι δωρεάν.
Εναλλακτικός Τίτλος: Backyard
Σκηνοθεσία: Arni Sveinsson
Σενάριο: Arni Sveinsson, Arni Rùnar Hlödversson
Φωτογραφία: Αrni Sveinsson, Gudlaugur Arnar Sigurdsson, Jόn Tόmas Einarsson, Ryan Parteka, Dόrgnyr Thoroddsen, Fridrik Elίs Αsmundsson, Αrni Vilhjalmsson
Μουσική: Mùm, Hjaltalίn, FM Belfast, Retro Stefson, Sin Fang Bous, Borko, Reykjavίk!
Μοντάζ: Αrni Sveinsson
Eμφανίζονται: Αrni Rùnar Hlödversson, μέλη των Mùm, Hjaltalίn, FM Belfast, Retro Stefson, Sin Fang Bous, Borko, Reykjavίk!
Χώρα Παραγωγής: Ισλανδία
Έτος Παραγωγής: 2010
Διάρκεια: 70'
Γλώσσα: Ισλανδικά
Mama Africa
Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τη γυναίκα που έκανε διάσημη τη νοτιοαφρικανική μουσική σε όλο τον κόσμο, τη θρυλική μουσικό και ακτιβίστρια Μίριαμ Μακέμπα, είναι ένας φόρος τιμής σε μια από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους της αφρικανικής κουλτούρας, δια χειρός Μίκα Καουρισμάκι. Γεμάτο συγκλονιστικά γεγονότα, όπως την εξορία της στις ΗΠΑ, το φιλμ καταγράφει τον βίο και την πολιτεία της Μάμα Αφρικα. Υπό την προστασία του Χάρι Μπελαφόντε και ασκώντας πιέσεις για την επιβολή κυρώσεων στο απαράδεκτο καθεστώς του απαρτχάιντ, η Μακέμπα έγινε η πρώτη Αφρικανή που μίλησε στον Ο.Η.Ε.. Με σπάνιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις, το «Mama Africa» ακροβατεί μεταξύ των ιστορικών στιγμών του και της αξεπέραστης κρυστάλλινης φωνής της Μακέμπα, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς.
Σκηνοθεσία: Mika Kaurismäki
Φωτογραφία: Frank Lehmann, Eran Tahor
Σενάριο: Mika Kaurismäki, Don Edkins
Μουσική: Andreas Schilling
Μοντάζ: André Bendocchi-Alves, Uwe Dresch, Karen Harley
Εμφανίζονται: Miriam Makeba, Lionel Rogosin, Harry Belafonte, Nelson Mandela
Χώρα Παραγωγής: Γερμανία, Ν. Αφρική, Φινλανδία
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 90'
Γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά
Upside Down: The Creation Records
Σχεδόν μία δεκαετία μετά τη διάλυση της Creation Records, το «Upside Down» είναι το ντοκιμαντέρ-βίβλος που εξερευνά μία από τις πιο επιτυχημένες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στον κόσμο. Αυτή είναι η ιστορία ενός λέιμπελ που κατάφερε εκατομμύρια πωλήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έφτασε κοντά στην χρεωκοπία αλλά κυρίως όρισε, μέσω των συγκροτημάτων που ανέδειξε, τα μουσικά ακούσματα των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα. Από τους Jesus and Mary Chain των 80s, τους Primal Scream και την θραύση των Oasis στα 90s, το «Upside Down», εκτός από σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας, συνιστά και απάντηση στο κλασικό ερώτημα: «Τι γίνεται μεταξύ των φίλων, όταν η επιτυχία και τα πιο ευφάνταστα όνειρά τους γίνονται πραγματικότητα;».
Σκηνοθεσία: Danny O'Connor
Φωτογραφία: Daryl Chase
Μοντάζ: Jonny Halifax
Μουσική: Mark Gardener
Εμφανίζονται: Alan McGee, Noel Gallagher, Bobby Gillespie, Jim Reid, Mark Gardener
Χώρα Παραγωγής: Ην. Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2010
Διάρκεια: 101'
Γλώσσα: Αγγλικά
Εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το χιπ χοπ είναι από τα λίγα μουσικά κινήματα που ανθίζουν στη Ελλάδα. Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ταλαντούχων νέων ολοένα και καταπιάνεται με σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά θέματα, μέσα από δυνατές και καυστικές ρίμες – κριτικάρουν έτσι τις εδραιωμένες νόρμες, την μεταμφιεσμένη καταπίεση και τα απανταχού κακώς κείμενα. Η επιρροή του χιπ χοπ στην ελληνική κοινωνία και η ευρεία αποδοχή του στη νέα γενιά είναι πλέον φανερή και ανατροφοδοτεί την έμπνευση, τον αυτοσαρκασμό και το ταλέντο των νεαρών ράπερ. Το «Ανοιχτά Μικρόφωνα» είναι ένα ντοκιμαντέρ για αυτούς τους μουσικούς.
Εναλλακτικός Τίτλος: Open Mics
Σκηνοθεσία: Nikos Skarentzos
Σενάριο: Nikos Skarentzos
Φωτογραφία: Ramon Malapetsa
Μοντάζ: Panos Daoultzis, Eudokia Mathiou
Εμφανίζονται: Razastarr, Dask, Orthologistes, Soti Triantafilou, Konstantinos Tzoumas, Andreas Roumeliotis
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 83'
Γλώσσα: Ελληνικά
Μουσική & Φιλμ - Εκτός Συναγωνισμού
Inni
Λιτό, απέριττο και σκεπασμένο από ένα μονοχρωματικό πέπλο, το «Inni» - αν και σε πλήρη αισθητική αντίθεση με το καλειδοσκοπικό πρίσμα του «Heima» (2007) - αποτελεί τον φυσικό διάδοχο του προηγούμενου ντοκιμαντέρ των Sigur Rόs. Κλειστοφοβικό αλλά ταυτόχρονα οικείο, προσκαλεί τον θεατή σε μια τετ α τετ επαφή με το συγκρότημα μέσω εικόνων, που αποτυπώνουν στο σελιλόιντ το πώς βιώνουν τόσο οι φαν όσο και η μπάντα την εμπειρία των λάιβ. Ο ανερχόμενος Βίνσεντ Μόρισετ χρησιμοποιεί 16άρα μηχανή και φιλμάρει πειραματικά, τοποθετώντας τον φακό του πίσω από πρίσματα, ακόμη και αντικείμενα και προσδίδοντας στην ταινία έναν ρετρό, εξπρεσιονιστικό τόνο. Νέο και αρχειακό υλικό, που φτάνει μέχρι το 1998, διαπλέκονται σε ένα ντοκιμαντέρ αποκαλυπτικό της προόδου, της αυθεντικότητας και της επιρροής του μουσικού φαι- νομένου Sigur Rόs.
Σκηνοθεσία: Vincent Morisset
Μουσική: Jon Thor Birgisson, Orri P. Dyrason, Georg Holm, Kjartan Sveinsson
Εμφανίζονται: Jon Thor Birgisson, Orri P. Dyrason, Georg Holm, Kjartan Sveinsson
Χώρα Παραγωγής: Ισλανδία, Ην. Βασίλειο, Καναδάς
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 74'
Γλώσσα: Αγγλικά, Ισλανδικά
Sound it Out
Ένα ανεξάρτητο δισκοπωλείο κλείνει κάθε τρεις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα τελευταία πέντε χρόνια. Το «Sound It Out» είναι ένα ντοκιμαντέρ για το ομώνυμο και μοναδικό δισκάδικο που επιζεί μέχρι σήμερα στη μικρή επαρχιακή πόλη Τίσαϊντ της Αγγλίας. Ενας πολιτισμικός παράδεισος για τους πολίτες μίας από τις πιο στερημένες περιοχές της Βρετανίας, το δισκάδικο επιμένει σε πείσμα των καιρών και συνεχίζει χάρη στην τοπική κοινωνία, που το κρατάει ζωντανό οργανώνοντας συναυλίες και κάθε λογής εκδηλώσεις. Σκηνοθετημένο από την Τζίνι Φίνλι, που μεγάλωσε δίπλα από το μαγαζί, αυτή η ντοκιμαντερίστικη εκδοχή του «High Fidelity» με τη βόρεια προφορά έρχεται να μας δείξει πώς το μεράκι μπορεί να κρατήσει το indie πνεύμα ζωντανό.
Σκηνοθεσία: Jeanie Finlay
Φωτογραφία: Jeanie Finlay
Mουσική: Graham Langley
Μοντάζ: Barbara Zosel
Εμφανίζονται: Tom Butchart, David Laybourne, John Taylor, Shane Healey
Χώρα Παραγωγής: Ην. Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 78'
Γλώσσα: Αγγλικά
Σκοτώνοντας τον Μπόνο
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Νιλ ΜακΚόρμικ, το «Killing Bono» αφηγείται την αληθινή ιστορία της ζωής των αδερφών ΜακΚόρμικ στο Δουβλίνο των 70s και της θανάσιμης αντιζηλίας τους με τον συμμαθητή τους Πολ Χιούσον. Τα δύο αδέρφια επιλέγουν να φτιάξουν την δική τους μπάντα, η οποία παίζει συναυλίες σε άθλια venues, δεν πουλάει καθόλου δίσκους και γενικά πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Από την άλλη, ο Πολ Χιούσον σχηματίζει κι αυτός ένα συγκρότημα. Το όνομά του είναι U2 και ο Πολ γρήγορα μετονομάζεται σε Μπόνο. Αυτή η ξεκαρδιστική κωμωδία αντλεί το αστείρευτο χιούμορ της από την απίστευτη ιστορίας ζήλιας ενός νέου συγκροτήματος προς τη δημοφιλέστερη ροκ μπάντα του πλανήτη - με την οποία πήγαινε μαζί σχολείο. Αποτυχημένες μουσικές προσπάθειες, παρακμιακές συναυλίες και νταραβέρια με Ιρλανδούς γκάνγκστερ προσφέρουν απλόχερα κωμικά γκαγκ, συνοδεύοντας ένα απολαυστικό και νοσταλγικό πέρασμα από τη μοναδική μουσική σκηνή των 80s.
Εναλλακτικός Τίτλος: Killing Bono
Σκηνοθεσία: Nick Hamm
Σενάριο: Dick Clement, Ian La Frenais, Simon Maxwell
Φωτογραφία: Kieran McGuigan
Μουσική: Stephen Warbeck, Joe Echo
Μοντάζ: Billy Sneddon
Eμφανίζονται: Ben Barnes, Robert Sheehan, Krysten Ritter, Pete Postlethwaite
Χώρα Παραγωγής: Ην. Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 114'
Γλώσσα: Αγγλικά
Βουνοριλά
Έξι μουσικά σχήματα αναχωρούν από την Αθήνα για έναν προορισμό τον οποίο δεν γνωρίζουν. Στις αποσκευές υπάρχει μόνο ο εξοπλισμός τους και μία ηλεκτρική γεννήτρια. Το «Βουνοριλά» είναι η αποτύπωση μιας μουσικής εκτέλεσης παιγμένης σε έξι πράξεις. Μία για κάθε μουσικό συγκρότημα: Egsun, A Τhousand Βeautιful Women, Lunar Miasma, No Clear Mind, Matteus και Αλέξανδρος Μίαρης παίζουν δίχως κοινό στην ανοιχτή σκηνή του ξέφωτου ενός δάσους, σ' ένα βουνό στην Εύβοια. Mία διακριτική, βουβή μαρτυρία μιας έρευνας για τον ήχο ως γλώσσα επικοινωνίας και μιας χρονικής στιγμής που κρατάει όσο και η ζωντανή ερμηνεία δώδεκα μουσικών κομματιών.
Εναλλακτικός Τίτλος: Vounorila
Σκηνοθεσία: Christos Barbas
Φωτογραφία: Christos Barbas
Μοντάζ: Αlexandra Verikokkou
Eμφανίζονται: Egsun, A Thousand Beautiful Women, Lunar Miasma, No Clear Mind, Matteus Alexandros Miaris
Χώρα Παραγωγής: Eλλάδα
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 52'
Γλώσσα: Ελληνικά
Ολα όσα θέλετε να μάθετε για τον Τζορτζ από τους Beatles. Μετά τα «The Last Waltz» για τους The Band, «No Direction Home» για τον Μπομπ Ντίλαν και το «Shine A Light» για τους Rolling Stones, o οσκαρικός Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει με μια ταινία για τη ζωή και το έργο του Τζορτζ Χάρισον, ενός από τους πιο επιτυχημένους κιθαρίστες και τραγουδοποιούς όλων των εποχών. Το «George Harrison: Living In The Material World» είναι το ντοκιμαντέρ που ενδοσκοπεί σε όλες τις περιόδους της ζωής του ταλαντούχου καλλιτέχνη, απ' τα πρώτα βήματά του στο Λίβερπουλ της Αγγλίας μέχρι το χρονικό της θητείας του στους Beatles και απ' την μετέπειτα σόλο επιτυχία του μέχρι την προσπάθειά του να συμβιβάσει τον υλικό κόσμο με τον πνευματικό. Μια προσωποκεντρική ταινία με σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο που δεν έχουν ξαναδημοσιευτεί, ανέκδοτα τραγούδια του πρώην Σκαθαριού και σπάνιο υλικό και συνεντεύξεις με τους Πολ ΜακKάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ, Γιόκο Ονο, Ερικ Κλάπτον, Τέρι Γκίλιαμ και πολλούς άλλους, το «George Harrison: Living In The Material World» είναι μια μουσική βιογραφία που θεωρείται ήδη κλασσική.
Σκηνοθεσία: Martin Scorsese
Φωτογραφία: Robert Richardson
Μοντάζ: David Tedeschi
Εμφανίζονται: Eric Clapton, Terry Gilliam, Eric Idle, George Martin, Paul McCartney, Yoko Ono, Tom Petty, Phil Spector, Ringo Starr, Jackie Stewart, Olivia Harrison
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 210'
Γλώσσα: Αγγλικά
Talihina Sky: The Story of Kings of Leon
Όταν το περιοδικό Rolling Stone σε χαρακτηρίζει την πιο hot ροκ μπάντα παγκοσμίως, τότε μάλλον η καταξίωση και η κορυφή σού ανήκουν. Τα παραπάνω αναφέρονται σε τρία αδέρφια και τον πρώτο τους ξάδελφο που, χαμένοι κάπου στο Τένεσι και στα βάθη του αμερικάνικου νότου, σκάρωσαν πριν από χρόνια μια από τις πιο εμπορικές μπάντες του πλανήτη, τους Kings of Leon.
Η απίστευτη ιστορία των αδελφών Φόλογουιλ που μεγάλωσαν ακολουθώντας τον πεντηκοστιανό ιερέα πατέρα τους σε περιοδείες κηρυγμάτων στο νότο αλλά τελικά κατέληξαν βουτηγμένοι σε ένα ροκ εν ρολ όνειρο δόξας, αμαρτίας και καταχρήσεων, που οδήγησε μέχρι και το πρόσφατο εγκλεισμό του Κάλεμπ Φόλογουιλ σε κλινική αποτοξίνωσης. Η αυστηρή διαπαιδαγώγησή τους και το εμμονικά θρησκευτικό περιβάλλον που μεγάλωσαν συγκρούονται με τον εθισμό στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το παραλήρημα της επιτυχίας σε ένα ντοκιμαντέρ που περιέχει αποκαλυπτικές συνεντεύξεις με το συγκρότημα, σπάνια πλάνα από οικογενειακά βίντεο και αποκλειστικό υλικό από ζωντανές εμφανίσεις. Από το ταπεινό τους ξεκίνημα το 1999 μέχρι τις sold out περιοδείες και τα κατάμεστα στάδια που δονούνται υπό τους ρυθμούς των τραγουδιών τους, το «Talihina Sky» συνιστά μια μοναδική ενδοσκόπηση στο ποπ-ροκ φαινόμενο που ονομάζεται Kings of Leon.