Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Τα 1Ο καλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ για το καλοκαίρι του 2011



Το Billboard Greece φτιάχνει τον χάρτη των ευρωπαϊκών φεστιβάλ για το καλοκαίρι του 2011. Το Top 10 των καλύτερων – κάθε ημέρα θα παρουσιάζουμε κι ένα. Ξεσκονίστε τα διαβατήριά σας, τσεκάρετε τα ονόματα του line up και βγάλτε από τώρα πρόγραμμα. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν και τα χρήματα, απαραίτητη προϋπόθεση, το καταλαβαίνουμε...

 

Των Άρτεμης Δασκαλάκη και Σοφίας Κανελλοπούλου

 

 

1. Peace & Love Festival

 

To Peace & Love Festival έχει σουηδικό άρωμα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Σουηδίας. Η ιστορία του ξεκινάει από το 1999 ως αντίδραση για την έξαρση βίας στην μικρή πόλη του Borlänge, όπου και λαμβάνει χώρα.To μήνυμα είναι να διασταυρώνονται σύνορα και να συναντώνται διάφορες κουλτούρες. Oπότε από 28 Ιουνίου εώς 2 Ιουλίου που θα έχει μπει και το καλοκαιράκι στην παγωμένη Σκανδιναβία αναμένεται πλήθος τουριστών!

 

Το φετινό line up όπως και κάθε χρόνο είναι πλούσιο – φέτος θα δούμε από τον Bob Dylan και τους Kings Of Leon, μέχρι την M.I.A και Ziggy Marley. Ο Julian Casablancas πέρσι είχε επισκεφθεί μόνος του στο φεστιβάλ, όμως φέτος καταφθάνει με τους Strokes. H βρετανίδα M.I.A έρχεται να ταράξει τα νερά με τους hip-hop/electro ήχους της μαζί με την ανερχόμενη Jessie J. Θα είναι εκεί και ο αγαπημένος ποπσταρ των σκανδιναβών Håkan Hellström, αλλά και οι Mando Diao που «θα χαλούσαν το γούρι» όπως λένε εάν δεν έπαιζαν στο Peace&Love και φέτος όπως κάθε χρόνο. Και επειδή το φεστιβάλ έχει πάντα μία reggae γεύση φέτος θα δώσει το παρών ο Ziggy Marley. Για πιο rock καταστάσεις έφεραν κατευθείαν απ την Αμερική τους 30 Seconds To Mars (θα τους δούμε και στην Αθήνα), τους Bad Religion και τους Social Distortion. Από το φεστιβάλ δεν θα μπορύσε να λείψει και η αγαπημένη Lykke Li που σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική. Το φετινό θέμα του Peace & Love Festival είναι το "Courage, hope and love", δηλαδή "Κουράγιο,ελπίδα και αγάπη".

 

* Για όλες τις μέρες χωρίς κάμπινγκ το κόστος είναι περίπου 184 ευρώ, ενώ με κάμπινγκ 200 ευρώ.

 

 

2. Benicassim Festival

 

Ομολογώ πως την πόλη Benicassim δεν τη γνώριζα. Ο κύριος λόγος που την έμαθα είναι το ομώνυμο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί κάθε καλοκαίρι. Το Benicassim, λοιπόν, είναι ένα μικρό χωριό στην Costa de Azahar, ανάμεσα στη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια και από το 1995 μέχρι σήμερα διοργανώνει σταθερά και με μεγάλη επιτυχία το 4ήμερο αυτό φεστιβάλ. Αναμφίβολα το FIB Festival, όπως λέγεται, αποτελεί ένα από τα καλύτερα του είδους του στην Ευρώπη, καθώς το πρόγραμμά του περιέχει κάθε χρόνο τα πιο hot ονόματα. Οι 4 σκηνές που διαθέτει φιλοξενούν πάνω από 100 καλλιτέχνες της indie rock, pop και electro μουσικής σκηνής γι αυτό κι οι μουσικόφιλοι δίνουν σταθερά κάθε καλοκαίρι ραντεβού στο Benicassim.

 

Σχετικά με το 2011, το Benicassim Festival θα διεξαχθεί στις 14-17 Ιουλίου. Σύμφωνα με το line up που έχει ανακοινωθεί, φέτος θα δούμε Arcade Fire, Portishead, The Strokes, Arctic Monkeys, Friendly Fires, Mumford & Sons, Beirut, Primal Scream, The Stranglers και πολλούς, πολλούς άλλους. Η διασκέδαση σ΄ αυτή τη γιορτή μουσικής είναι εγγυημένη.

 

Το 4ήμερο εισιτήριο κοστίζει 180 περίπου ευρώ. Αν δεν έχετε κλείσει κάποιο κατάλυμα, μη σας απασχολεί καθώς το φεστιβάλ διαθέτει πολύ καλές υποδομές φιλοξενίας με χώρους ξεκούρασης και καταστήματα. To camping θα διαρκεί 8 ημέρες, από τις 11 μέχρι τις 18 Ιουλίου.

 

 

3. Oxegen Festival

 

Το Oxegen Festival διεξάγεται στην Ιρλανδία και θα το χαρακτηρίζαμε ως φεστιβάλ "υπερπαραγωγή" αφού η παρουσία του κόσμου ξεπερνάει τους 90 χιλιάδες την ημέρα και έχει από τις πιο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις. Για δύο συνεχόμενα χρόνια ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ, ξεκίνησε το 2004 και θεωρείται ως ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Γι αυτό, 7 με 10 Ιουλίου (διαρκεί 4 ημέρες και όχι 3 όπως άλλα) μπορείτε να προγραμματίσετε μια βόλτα στην όμορφη επαρχία Kildare της Ιρλανδίας και με ένα τέτοιο line up δε θα φύγει κανείς δυσαρεστημένος. Τα μεγάλα ονόματα για φέτος είναι Foo Fighters, Arctic Monkeys, Coldplay, The Black Eyed Peas, Paolo Nutini και The Strokes. Μπορεί οι δυναμικοί Foo Fighters με τους Arctic Monkeys και Strokes να ροκάρουν το φεστιβάλ, όμως οι Black Eyed Peas δίνουν μια ποπ νότα. Οι Swedish House Mafia μαζί με τoν Calvin Harris θα δώσουν μια dance διάσταση ενώ ο ένας από τους αγαπημένους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Slash από τους Guns 'N' Roses, έρχεται να κλέψει την παράσταση. Ο Paolo Nutini πάντα ξέρει να ξεσηκώνει ενώ ο Brandon Flowers θα παίξει solo. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα αγαπημένα παιδιά των ιρλανδών, οι The Script που μαζί με τους Glasvegas, τους Friendly Fires και τους νεοφερμένους Vaccines θα φροντίσουν για τους indie φαν. Oι House Of Pain και οι πετυχημένοι των φετινών charts, Tinie Tempah, Jessie J και Bruno Mars δε θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Και μην ξεχνάμε τους My Chemical Romance, Manic Street Preachers, Beady Eye, Primal Scream και τον λονδρέζο ράπερ Professor Green.

 

Το εισιτήριο και για τις 4 ημέρες με camping κοστίζει 244,50 ευρώ. Ενώ για 3 ημέρες 224,50 ευρώ.

 

 

4. Primavera Sound Festival

 

Δε νομίζουμε να χρειάζεται να πούμε πολλά για το Primavera Sound Festival. Είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, με καλλιτέχνες για όλα τα γούστα, ενώ το ότι διοργανώνεται στην καλλιτεχνική Βαρκελώνη το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει, λοιπόν, για την έναρξή του. Και φέτος, όπως τα τελευταία 10 χρόνια, το Primavera Sound θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα, δηλαδή 26-28 Μαΐου, και θα λάβει χώρα στο Parc del Forum (το οποίο θα επεκταθεί προκειμένου να μη στριμωχνόμαστε) με άπειρα stages δίπλα στη θάλασσα. Η καινοτομία για φέτος είναι ότι θα προστεθούν 2 επιπλέον ημερομηνίες στο φεστιβάλ, στις 25 και 29 Μαΐου, για να γιορτάσουμε την έναρξη και το κλείσιμό του με ονόματα όπως Caribou, Echo and the Bunnymen, Mercury Rev, Me and the Bees και My teenage stride μεταξύ άλλων, και όλο αυτό στο χώρο του Poble Espanyol. Τις μέρες αυτές όλη η Βαρκελώνη θα κινείται σε ρυθμούς Primavera, καθώς στην πόλη θα λαμβάνει χώρα ένα πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων και συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν από τα clubs στις πόλης μέχρι τους σταθμούς του μετρό, ενώ δε θα λείπουν και τα events για μικρά παιδιά.

 

Και τώρα πάμε στα βασικά. Το Primavera Sound Festival πρόκειται να υποδεχτεί τόσο καινούριες μπάντες όσο και διάσημα ονόματα από κάθε είδος μουσικής, όπως rock, pop, underground, dance και electro. Το line up περιλαμβάνει πάνω από 150 ονόματα, που θα εμφανιστούν στα 8 στάδια του Parc del Forum. Μεταξύ αυτών θα ακούσουμε Pulp, Animal Collective, The National, Of Montreal, Simian Mobile Disco, Suicide, The Vaccines, Avi Buffalo, Battles, Flaming Lips, Dj Shadow, Girl Talk, Glasser, Belle and Sebastian, Interpol, GONJASUFI, Holy Ghost!, Deerhunter, Low, Mogwai, Pj Harvey, Fleet Foxes, James Blake και πολλούς άλλους.

 

Τα εισιτήρια πλέον κοστίζουν 175 ευρώ για όλες τις μέρες (για όποιον τα προμηθεύτηκε εγκαίρως ήταν 100 ευρώ), ενώ για μία μέρα του φεστιβάλ είναι γύρω στα 75 ευρώ.

 

 

5. Roskilde Festival

 

To Roskilde είναι μύθος στην ιστορία των φεστιβάλ. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι για 4 ημέρες στην πόλη Roskilde της Δανίας και θεωρείται, από πολλούς, το καλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης. Φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 170 ονόματα σε 7 διαφορετικά stages.

 

Έχοντας υποδεχτεί στις σκηνές του ονόματα όπως Bob Dylan (1978), Talking Heads (1979), U2 (1982), Metallica (1986) και Radiohead (1997) το Roskilde έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι αποτελεί τον απόλυτο μουσικό προορισμό καθώς εκεί θα ακούσεις και θα δεις από νέες επίδοξες μπάντες μέχρι μύθους της παγκόσμιας μουσικής. Ετοιμάσου, λοιπόν, να εκπλαγείς και φέτος.

 

Το Roskilde Festival θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουλίου, ενώ από τις 26 ως τις 29 Ιουνίου η πόλη θα κινείται στους ρυθμούς του φεστιβάλ με διάφορα events. Όσον αφορά το line up, και φέτος στις σκηνές του φεστιβάλ οι επιλογές θα είναι τόσες πολλές που θα ικανοποιήσουν τα γούστα ακόμα του πιο απαιτητικού fan. Arctic Monkeys, Iron Maiden, Kings of Leon, M.I.A, PJ Harvey, The Strokes, Bad Religion, Battles, Big Boi, Bright Eyes, Foals, Lykke Li, Swans, The Walkmen είναι κάποια από τα άπειρα ονόματα που θα έχεις τη δυνατότητα να δεις και να ακούσεις.

 

Όσον αφορά την τιμή των εισιτηρίων, η προπώληση έχει ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου 2010, και το εισιτήριο για 1 ημέρα κοστίζει 117 ευρώ ενώ το 4ήμερο έρχεται στα 213 περίπου ευρώ, συμπεριλαμβανομένης σκηνής για camping αν είσαι απ’ αυτούς που πρόκειται να κατασκηνώσουν εκεί.

 

 

6. Exit Festival

 

Η γειτονική Σερβία δεν είναι γνωστή μόνο για τις ωραίες γυναίκες και τον Τζόρτζεβιτς. Κάθε καλοκαίρι από το 2000 μέχρι σήμερα διοργανώνει το EXIT Festival, ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα μουσικά φεστιβάλ. Οι μουσικόφιλοι ανά τον κόσμο συγκεντρώνονται για 4 μέρες στo Petrovaradin Fortress της πόλης Νόβι Σαντ για να απολαύσουν διάσημες, και μη, μπάντες από κάθε είδος μουσικής. Η επιτυχία του φεστιβάλ άλλωστε σ’ αυτό ακριβώς οφείλεται, στο εύρος δηλαδή των μουσικών επιλογών που σου παρέχει καθώς και στην πληθώρα μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που φιλοξενεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Exit Festival έχει υπάρξει υποψήφιο στα UK Festival Awards στην κατηγορία Best Overseas Festival τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κερδίζοντας μάλιστα το βραβείο το 2007. Με πάνω από 20 σκηνές, σου δίνει τη δυνατότητα να ακούσεις από rock, electronica, indie και dance μέχρι reggae, latino και chill out.

 

Για φέτος, λοιπόν, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Ιουλίου και μεταξύ των 400 περίπου ονομάτων που θα ανέβουν στα stages του μπορείς να ακούσεις Arcade Fire, Portishead, Arcade Fire, Pulp, Portishead, M.I.A, Bad Religion, House of Pain, Magnetic Man, Beirut, Underworld, Groove Armada, Fedde Le Grand, Tiga, Digitalism live, Grinderman και πολλούς άλλους.

 

Και τώρα στο πρακτικό κομμάτι. Το 4ήμερο εισιτήριο για το φεστιβάλ κοστίζει 100 ευρώ (συν τα τέλη κρατήσεων) στον πρώτο γύρο πωλήσεων, ενώ αν δεν προλάβεις θα πληρώσεις γύρω στα 115 ευρώ (πάλι συν τα τέλη). Η τιμή για το camping στο Exit Village είναι 28 ευρώ συν τα τέλη κρατήσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες www.exitfest.org Νέο παράθυρο

 

 

7. Glastonbury Festival

 

To Glastonbury είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πετυχημένα φεστιβάλ, όχι μόνο στη Μ.Βρετανία αλλά σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα το 2007 έσπασε κάθε ρεκόρ όταν έπαιξαν γύρω στους 700 καλλιτέχνες και ο κόσμος ξεπέρασε τους 175.000!

 

Ετοιμαστείτε γιατί 24 με 26 Ιουνίου στα stages του Glastonbury θα ανέβουν πολύ μεγάλα ονόματα της μουσικής. Έχουμε και λέμε λοιπόν: U2, Beyoncé, Coldplay, B.B King, Morrissey, Primal Scream, Mumford And Sons, Metronomy και εάν δεν πειστήκατε ακόμα The Chemical Brothers, Cee Lo Green, Jessie J, Kaiser Chiefs, DJ Shadow και Wu-Tang Clan είναι μερικά από τα ονόματα.

 

Για τους headliners δεν έχουμε να πούμε πολλά, το σίγουρο είναι ότι το φεστιβάλ ξεκινάει δυναμικά Παρασκευή βράδυ με U2, συνεχίζει το Σάββατο με τους εντυπωσιακούς πάντα onstage Coldplay και κλείνει την Κυριακή με την εκρηκτική Beyoncé. Στο καρέ του Pyramid Stage για φέτος έχουμε δύο θρύλους, o ένας είναι ο all time classic Β.B King και ο αγαπημένος Morrissey, ακολουθούν οι Elbow, ο σκοτσέζος Paolo Nutini και ο ράπερ Tinie Tempah.

 

Στα υπόλοιπα stages δίνουν ένα πιο electronic ύφος οι The Chemical Brothers, ένα soul o Cee Lo Green και ένα ποπ η αγαπημένη των charts Jessie J. Tο καλό με το Glastonbury είναι ότι δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο αφού για τους λάτρεις της dance μουσικής φέρνει τους master του είδους Fatboy Slim και John Digweed, τον DJ Shadow με Professor Green και φτάνουμε στην ποπ σταρ Ke$ha. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το φεστιβάλ οι White Lies, οι Glasvegas και οι Hurts που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Ο Newton Faulkner, Brit Floyd, Suzanne Vega και οι Deacon Blue θα είναι μερικά από τα ονόματα που θα ανέβουν στο acoustic stage.

 

Καλλιτέχνες όπως ο Robbie Williams, η Amy Macdonald o Joe Strummer και Scouting For Girls έχουν γράψει τραγούδια που αναφέρονται στο Glastonbury.

 

Το Glastonbury Festival 2012 δε θα διεξαχθεί επειδή ο χώρος θα διατεθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Το μαγικό χαρτάκι για το Glastonbury κοστίζει γύρω στα 218 ευρώ και τις 3 ημέρες.

 

8. Rock Am Ring Festival
To Rock Am Ring μας έρχεται από την την Γερμανία και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα βρετανικά και αμερικάνικα φεστιβάλ αφού καταφέρνει να έχει ένα αξιόλογο line up. Η ιστορία του ξεκινάει από το 1985 και όπως καταλαβαίνουμε και απ το όνομα, το φεστιβάλ έχει rock και metal ύφος.
3 με 5 Ιουνίου η πίστα αυτοκινήτων Nurburgring στη δυτική Γερμανία αναμένεται να πλημμυρίσει με κόσμο.Το line up για φέτος περιλαμβάνει Kings Of Leon, Coldplay και System of a Down. Την Παρασκευή το φεστιβάλ ξεκινάει με τους System Of A Down και συνεχίζει με πιο metal ήχους από τους In Flames και τους αμερικάνους Avenged Sevenfold.Το Σαββατοκύριακο θα είναι καθαρά rock υπόθεση αφού θα εμφανιστούν οι Coldplay μαζί με τους Kooks που θα παίξουν κομμάτια από το επερχόμενο album τους. Τη διαφορά κάνουν οι σκληροπυρηνικοί Disturbed και φετινοί νικητές των βραβείων Grammy, Korn. Οι Hurts έρχονται να φέρουν έναν πιο electric τόνο στο φεστιβάλ ενώ ο Pete Doherty αναμένεται να ξεσηκώσει το indie κοινό.
Οι Kings Of Leon που φέτος είναι headliners σε πολλά φεστιβάλ, κλείνουν το Rock Am Ring μαζί με τους σουηδούς Mando Diao και τους αγαπημένους, στο γερμανικό κοινό, Social Distortion.
Άλλα ονόματα που συμμετέχουν είναι ο Deadmau5 και Stereo MC’S για μία πιο house διάθεση, από την μακρινή Αυστραλία οι Wolfmother, οι Interpol, οι 3 Doors Down και οι καναδοί Simple Plan. Οι δανοί Volbeat μαζί με τους γερμανούς Μadsen και τους Alter Bridge έρχονται να ξεσηκώσουν το metal και punk κοινό.
Το Rock Αm Ring συμπεριλαμβάνει και το Rock Im Park Festival, είναι πανομοιότυπα και αναφέρονται ως ένα event.Το 2007 η παρουσία του κόσμου στα Rock Am Ring & Rock Im Park ξεπέρασε τα 150,000 άτομα
Οι τιμές των εισητηρίων στο Rock Am Ring κυμαίνονται από 79 μέχρι 170 ευρώ.
9. Reading & Leeds Festival

Το Reading και Leeds Festival είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Μ.Βρετανίας (το δεύτερο που σου έρχεται στο μυαλό μετά το Glastonbury). Από 26 έως 28 Αυγούστου η ήσυχη επαρχία του Berkshire και το πολιτιστικό Leeds αναμένεται να γεμίσει κόσμο!

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το line up θα είναι με alternative, indie και punk ύφος.Τα πιο "τρανταχτά" ονόματα του φεστιβάλ για το 2011 είναι: My Chemical Romance, Thirty Seconds To Mars, Pulp, The Strokes και Muse.

 

Συγκεκριμένα στο Main Stage ή πρώτη μέρα θα είναι λίγο πιο punk αφού θα εμφανιστούν ονόματα όπως οι My Chemical Romance, The Offspring, οι Deftones που θα είναι η μοναδική εμφάνιση τους σε βρετανικό φεστιβάλ και οι New Found Glory. Tη δεύτερη μέρα έχουμε τους Strokes που οι fans περιμένουν πώς και πώς να ακούσουν κομμάτια από το ολοκαίνουργιο "Angels", Pulp, Jimmy Eat World και τους Pigeon Detectives. Την τρίτη και τελευταία μέρα έχουμε τους βραβευμένους με Grammy, Μuse που ετοιμάζουν να παίξουν ένα εντυπωσιακό live με όλα τα αγαπημένα μας hits στο setlist, επιπλέον alternative δόση θα δώσουν οι Elbow, οι Interpol (που θα τους απόλαυσει και το ελληνικό κοινό στης 7 Ιουνίου) και οι Friendly Fires.

 

Στο NME/Radio 1 Stage που εμφανίζονται τα "λιγότερο" γνωστά ονόματα έχουμε επίσης μία αξιόλογη ποικιλία συγκροτημάτων όπως οι White Lies που σκαρφαλώνουν όλο και πιο πάνω στα charts με το "Ritual", οι Beady Eye, οι Jane's Addiction και οι Panic at the Disco - το 2006 ο τραγουδιστής τους Brandon Urie είχε μια άσχημη εμπειρία onstage από μπουκάλι που του προσγειώθηκε στον ώμο.

Να μην ξεχνάμε ότι το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στους λιγότερο ροκάδες το εξίσου εντυπωσιακό Dance Stage με ήχους από UNKLE, Simian Mobile Disco και Does It Offend You Yeah.

Και τέλος στο Festival Republic Stage έχουμε The Horrors, Midnight Beast και τον Pete Doherty.

 

Οι τιμές για όλο το Σαββατοκύριακο είναι 215 ευρώ ενώ για μία μέρα 92,50 ευρώ. Για τους κατασκηνωτές η τιμή θα είναι 224 ευρώ.

 

 

10. T in The Park Festival

 

Το T in The Park νομίζουμε δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για τα τυπικά θα πούμε ότι διοργανώνεται εδώ και 18 χρόνια στη Σκωτία, για ένα τριήμερο, κάθε καλοκαίρι. Αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία πολλών άλλων φεστιβάλ, όπως του εξίσου επιτυχημένου αγγλικού V Festival. Είναι από τα πιο διάσημα μουσικά events όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, κρίνοντας από τα πλήθη που συρρέουν στο πάρκο Balado του Kinross-Shire κάθε καλοκαίρι.

 

Με χωρητικότητα περίπου στα 85.000 άτομα και με 11 σκηνές, είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις ποιες μπάντες θα παρακολουθήσεις μεταξύ των 200 περίπου επιλογών που σου προσφέρει. Όντως σκληρό το δίλημμα. Φέτος το μεγάλο αυτό μουσικό event θα γίνει το τριήμερο 8-10 Ιουλίου.

 

Τι θα δεις στο φετινό TITP; Arctic Monkeys, Coldplay, Foo Fighters, The Strokes, Pulp, My Chemical Romance, Primal Scream, Swedish House Mafia, Manic Street Preachers, Bruno Mars, The Script, Tom Jones, Felix da Housecat, Blondie, Kesha, Friendly Fires, White Lies, Crystal Castles, Calvin Harris (dj set), The Vaccines, Bright Eyes, Eels, Pete Doherty, Hurts, Fun Lovin’ Criminals, Miles Kane, Blink 182 μεταξύ πολλών άλλων.

 

Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλουν ανάλογα με τα stages αλλά γενικά να υπολογίζετε γύρω στα 180 ευρώ (και πάνω) το 2ήμερο.


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 373

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 374

Ενημέρωση: 02-05-2011