Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Peter Hook μαινόμενος



Του Μανώλη Κιλισμανή

 

Καταραμένο «δημοσιογραφικό απόρρητο»! Κακούργα ηθική! Τα είχε πει πριν από χρόνια σε απλές κουβέντες που είχαμε, καθώς πηγαίναμε στο club, εκεί κοντά στο πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους και να' ναι καλά ο Γιώργος ο Φακίνος που με άφησε να πάω μαζί του. Ο λόγος για τον Peter Hook. Ήταν λίγο μετά τη κυκλοφορία του «Waiting For The Sirens Call» και ο ίδιος δεν έδειχνε καθόλου ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, λέγοντας μάλιστα πως είχαν ήδη αρκετά τραγούδια έτοιμα για έναν ακόμα δίσκο. Τώρα με αφορμή την «επανασύνδεση» των υπολοίπων New Order και τις ανάγκες της δικής του μπάντας (The Light) η οποία παίζει ολόκληρα τα δύο κλασσικά άλμπουμ των Joy Division ξεσπάθωσε στο Τορόντο λέγοντας αρκετά από όσα μου είχε πει τότε και δεν τα έμαθε ποτέ κανείς. Πάρτε μια ιδέα.

 

«Δεν είναι ιδιαίτερα καλή μουσικός (αναφερόμενος στην Gillian Gilbert). Οι New Order χωρίς αυτή ήταν πολύ καλύτερη μπάντα».

«Δεν διασκέδαζα να δουλεύω με τον Bernard (Sumner, κιθάρα/φωνή στους Ν.Ο.) πλέον. Ήταν σκέτη ταλαιπωρία να ηχογραφήσουμε το Waiting...Χρειάστηκαν τρία χρόνια, γεγονός που είναι γελοίο».

«Οι δύο μας ήμασταν πολύ κοντά όταν ηχογραφήσαμε το Get Ready, αλλά όταν ξεκινήσαμε την ηχογράφηση του Waiting... άρχισε πάλι να συμπεριφέρεται όπως  όταν ηχογραφούσαμε το Republic (το οποίο οδήγησε στην πολυετή σιωπή τους-κάτι σαν πρώτη διάλυση)».

 

Λέει πολλά ακόμα (ειδικά για τη πρόσφατη επανασύνδεση) τα οποία λογικά θα προκαλέσουν κάμποσες συζητήσεις στα στέκια του Μάντσεστερ και ίσως κάνουν τα κόκαλα του μακαρίτη Tony Wilson να τρίζουν, όχι επειδή αναφέρεται σ' αυτόν, αλλά επειδή εκείνος σίγουρα γνώριζε  «από μέσα» την ιστορία Joy Division. Κι εμένα μου' χε πει πολύ περισσότερα εκείνο το βράδυ αλλά επιμένω να διατηρήσω το «απόρρητο» της κουβέντας ενός φίλου.

 

.


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 373

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 374

Ενημέρωση: 07-10-2011