Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

George Harrison: Living in the Material World



Της Ιωάννας Κοροπιώτη

 

Από τις Νύχτες Πρεμιέρας και πάλι στις αίθουσες του Απόλλων. Το ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου Martin Scorsese για τη ζωή του αφανούς ήρωα των Beatles, προβάλλεται από την Πέμπτη 6 έως και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax, για όσους δεν είχαν την τύχη να το απολαύσουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και για αυτούς που θα θελήσουν να το ξαναδούν. Και αν οι 3,5 ώρες που αφιέρωσε ο Scorsese στο 'George Harrison: Living in the Material World' σας φαίνονται μάλλον αποθαρρυντικές, σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτό το φιλμ κάθε λεπτό αξίζει και με το παραπάνω.

 

Έπειτα από το 'No Direction Home' για τον Bob Dylan, ο Scorsese εμφανίζεται σίγουρος για τη δουλειά του, κάτι που φυσικά δικαιώνεται μέσα από το εξαιρετικά σπάνιο υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε και προβάλλεται στο 'Living in the Material World'. Ο τίτλος έρχεται σε σύγκρουση με το πιο ουσιαστικό μέρος του έργου, που αφορά στις πνευματικές αναζητήσεις του George Harrison, στις οποίες έμεινε αφοσιωμένος μέχρι το τέλος της ζωής του. Η ταινία περιέχει αμέτρητες στιγμές γέλιου, κυρίως στο πρώτο της μέρος, που αφορά στην περίοδο της Beatlemania. Ωστόσο, δεν απουσιάζουν και οι έντονες συγκινήσεις μέσα από τα αξέχαστα τραγούδια του Harrison, όπως το 'Here comes the Sun', για το οποίο μαθαίνουμε από τον φίλο του Eric Clapton πως το έγραψε στον κήπο του σπιτιού του, ακριβώς τη στιγμή που. 'έβγαινε ο ήλιος'.

 

Το 'Living in the Material World' έχει ακριβώς όλα όσα χρειάζεται μια κινηματογραφική δουλειά για να μπορεί να ονομάζεται ντοκιμαντέρ, και μάλιστα με ουσία. Καταφέρνει να ενημερώσει το ακροατήριο για γεγονότα, σκέψεις και στιγμιότυπα της ζωής του καλλιτέχνη από τον οποίον και εμπνέεται, ενώ ταυτόχρονα σε αφήνει με την εντύπωση της φυσικής παρουσίας. Έχεις με άλλα λόγια την αίσθηση, ότι τα πάντα ξετυλίγονται μπροστά σου ακριβώς τη στιγμή που τα αφηγούνται τα πρόσωπα που τα έζησαν από κοντά.

 

 

 

Τα πρόσωπα που αποκαλύπτουν τη δική τους προσωπική ιστορία με τον Harrison είναι ένας ακόμη άσσος στο μανίκι του κυρίου Scorsese. Από τους εναπομείναντες Beatles, Paul McCartney και Ringo Starr, μέχρι τον Eric Clapton και τον Phil Spector, όλοι έχουν να μοιραστούν κάτι όμορφο, που δεν έχει την ευκαιρία να βρει κανείς πουθενά αλλού, παρά μόνο σε αυτό το ντοκιμαντέρ.

 

 

 

«Στην πραγματικότητα ήμαστε punks» είναι το πρώτο πράγμα που λέει στην κάμερα ο Ringo Starr, με το γνωστό παιχνιδιάρικο ύφος του, αναφερόμενος στην επανάσταση που έφεραν οι Fab Four τη δεκαετία του '60. Ο Paul McCartney μιλάει για την ξεχωριστή σημασία που είχαν στο συγκρότημα και τα τέσσερα σκαθάρια. Ο Eric Clapton ξεκαρδίζεται στα γέλια, όταν τον ρωτούν για το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Harrison στην μπάντα, ωστόσο παραδέχεται πως πράγματι το είχε σκεφτεί! Τέλος, η σύζυγος του Olivia λέει για την στιγμή του θανάτου του, ολοκληρώνοντας κάπου εκεί την ιστορία: «Ο George φώτισε όλο το δωμάτιο..

.

 


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 373

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 374

Ενημέρωση: 07-10-2011