Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

H γυναικεία μόδα των 90’s μέσα από αξέχαστα video clips



Της Joyce Latheron

www.glitter.gr

 

Αυτό το αφιέρωμα θα μπορούσε να είχε σήμανση «Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών», όχι λόγω σεξουαλικού ή βίαιου περιεχομένου αλλά, λόγω, μη κατανόησης του περιεχομένου από νεαρότερα άτομα. Σκεφτείτε πως στα μικρά σας ξαδέρφακια το όνομα «Spice Girls» τους φαίνεται εξωγήινο. Ναι, αυτό μας κάνει να καταλαβαίνουμε το τεράστιο χάσμα γενεών!

 

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί, «μα πως τα φοράγαμε αυτά τα ρούχα; Τι κιτς!»; Τα παρακάτω αξέχαστα ξένα video clips των late 90’s και των early 00’s θα σας θυμίσουν αυτές τις πολύ άσχημες στιγμές της μόδας…

 

Christina Aguilera – Come On Over

 

 

Αν δεν φόραγες όλα τα ρούχα σε ασορτί χρώμα, δεν μπορούσες να βγεις έξω! Από μπαντάνα (ναι, έχετε πολλά χρόνια να ακούσετε αυτή τη λέξη!) ως το παντελόνι και τα νύχια το ίδιο χρώμα. Το Christina-κι τότε είχε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο γαλάζιο (πιο κιτς χρώμα με τα τωρινά δεδομένα δεν θα μπορούσε να διαλέξει) ενώ, στο video φοράει και πράσινα και λευκά συνολάκια. Συνεχίζουμε. Τι πιο sexy από μία αλυσίδα στη μέση; Ακόμα καλύτερα αν είχε και κάποια σχέδια ή χάντρες πάνω. Μήπως σας φέρνει κάτι στη μνήμη κορίτσια;!

 

 

Destiny’s Child – Say My Name

 

 

Τις παραπάνω στιλιστικές επιλογές, ασορτί ρούχα δηλαδή, λάνσαραν και οι Destiny’s Child εκείνη την περίοδο σε πορτοκαλί χρώμα. Επίσης, φορούσαν τεράστιους ασημένιους κρίκους και πάντα tops που άφηναν ακάλυπτο τον αφαλό, όπως και η Christina Aguilera.

 

 

Spice Girls – Who do you think you are

 

 

Εντάξει, εδώ δεν υπάρχουν λόγια! Αυτά είναι τα είδωλα ολόκληρης της δεκαετίας του '90, μουσικά αλλά και στιλιστικά. Παπούτσια με τεράστιες σόλες (σαν αρβύλες ένα πράγμα) και μπλούζες με φανταχτερές πούλιες. Φανταχτερά χρώματα και animal prints είχαν την τιμητική τους!

 

 

Anastacia – I’m Outta Love

 

 

Μήπως θυμάστε τα πολύχρωμα και κακοσχηματισμένα γυαλιά ηλίου που θέλαμε να αγοράζουμε εκείνη την εποχή; Σίγουρα αυτό οφειλόταν και στη ξαφνική δημοσιότητα που απέκτησε η Anastacia τότε, με χαρακτηριστικό της πάντα τα χρωματιστά γυαλιά ηλίου που δεν αποχωριζόταν ποτέ μα ποτέ!

 

 

Jennifer Lopez – Waiting for tonight

 

 

Αυτό το video clip δεν μας θυμίζει ιδιαίτερα κάτι που να ήταν της μόδας, καθώς η Jennifer αρκέστηκε σε απλά ρούχα και με λίγο ύφασμα, αλλά δεν θα μπορούσα να μην το συμπεριλάβω για ιστορικούς λόγους. Αν θυμάστε, αυτό το τραγούδι ήταν για την αλλαγή της χιλιετίας που όλοι είχαν πανικοβληθεί ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Καλώς ή κακώς… ακόμα εδώ είμαστε!

 

 

Britney Spears – Crazy

 

 

Εξαιρετικά αγαπημένο video clip! Η Britney στα πολύ πάνω της, όχι όμως και οι στιλιστικές της επιλογές... Κολλητή πλούζα στο χρώμα της χρυσόμυγας που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη!

 

 

Madonna – Αmerican Pie

 

 

 

 

Beautiful Stranger

 

 

 

Αν έχετε κρατήσει στη ντουλάπα σας μπλούζες από εκείνη την εποχή, θα βρείτε μπλούζες γεμάτες με πέρλες και χάντρες, με γυαλιστερά χρώματα αλλά και μπλούζες με στάμπα την αμερικάνικη σημαία ή την βρετανική.

 

 

 

Mel C – I Turn To You

 

 

Tattoo στο μπράτσο ίδιο με τα τσόκερ που φορούσαμε στο λαιμό! Θυμάστε αυτά τα πλαστικά κολλητά κολιέ που είχαν σχήμα συρματοπλέγματος και είχαν κυκλοφορήσει σε όλα τα χρώματα; Σίγουρα κάπου θα έχετε ακόμα καταχωνιασμένα τα τσόκερ σας!

 

 

Με λίγα λόγια, αν αποφασίσετε ποτέ να θυμηθείτε τα παλιά και να κινηθείτε σε ανάλογες στιλιστικές επιλογές, τύπου 90’s, αυτά είναι τα βασικά πράγματα:

1. ασορτί ρούχα σε έντονες αποχρώσεις (γαλάζιο, πράσινο, πορτοκαλί),

2. γυαλιστερά τοπ με έξω τη κοιλιά

3. φυσικά, ίδιου χρώματος γυαλιά ηλίου για να «εντυπωσιάσετε» τα πλήθη!

.

 


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 373

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 374

Ενημέρωση: 11-10-2011 (Δημιουργία: 11-10-2011)