Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Άν είναι να κουρευτούμε ας το κάνουμε τουλάχιστον με στυλ



Επειδή η λέξη 'κούρεμα' κυριαρχεί (και μάλλον θα συνεχίσει να κυριαρχεί) τις τελευταίες μέρες, ας δούμε λίγο και μία διαφορετική πλευρά του θέματος, με κεντρικό άξονα πάντα τη μουσική. Το σίγουρο είναι πως αν οι... Αυτιάδες αυτής της κοινωνίας άκουγαν έστω κι ένα από τα παρακάτω, μπορεί και να διαθέταμε πραγματική ποιότητα ζωής.

 

Devil's Haircut-Beck: Ο Beck σε μεγάλα κέφια από το album Oldelay το οποίο βούλωσε και τα τελευταία στόματα αυτών που τoν είχαν χαρακτηρίσει 'καλλιτέχνη του ενός τραγουδιού'. Η επιλογή του συγκεκριμένου βίντεο έγινε για να πάρουμε όλοι μια ιδέα του τι χάσαμε τότε που δεν τον έφερε κανείς εδώ για συναυλίες.

.

 

Cut My Hair-The Who: Από το αριστουργηματικό Quadrophenia. Ένας δίσκος που πρέπει να υπάρχει στο σπίτι του κάθε κουρεμένου, εεεε συγνώμη μουσικόφιλου ήθελα να πω...

.

 

 

The Haircut Song-Ray Stevens: Το τρελοκομείο που ονομάζεται Ray Stevens είναι παντελώς άγνωστος στην Ελλάδα. Καθαρά αμερικάνικη περίπτωση συνθέτη/τραγουδιστή έγινε πασίγνωστος και δημοφιλέστατος με τα χιουμοριστικά του κομμάτια.

.

.

 

Almost Cut My Hair-Crosby, Stills, Nash and Young: Η 'χίπικη' νότα, γραμμένο την εποχή που η μακριά κόμη αποτελούσε κάτι σαν σύμβολο σε όλο τον κόσμο (με εξαίρεση τη Β.Κορέα και τη Κίνα ίσως) και ταυτιζόταν με πάσης φύσεως αντιπολεμικά κινήματα και εξεγέρσεις. Ζήτημα αν έστω το 1% αυτών που φρόντιζαν σαν κόρη οφθαλμού την χαίτη τους τότε εξακολουθούν να διατηρούν όχι μόνο αυτή, αλλά και τις ιδέες της εποχής. Θα γινόταν δημοφιλέστατο στους αντιπάλους του 'άλλου' κουρέματος.

.

.

Baby Let Your Hair Grow Long-Brian Wilson: Μέσα από την επιστροφή του Wilson με τον δίσκο που είχε σαν τίτλο απλά το όνομά του (1988). Μία αιθέρια μελωδία με μαγευτικά φωνητικά φέρνει το νου αμέσως το συγκρότημά του, όπως άλλωστε και όλος ο δίσκος. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανακαλύψουμε κάτι για να πάρετε μία ιδέα. Κι αυτό θα γινόταν δημοφιλέστατο στους αντι-κουρεματίες.

 

Cut Your Hair-Pavement: Με κάτι τέτοια έγιναν θρύλοι. Όχι, όχι, ούτε η ανατολικογερμανή (τελικά τα πάντα έχουν μιά εξήγηση σ' αυτόν το κόσμο) με το κακό γούστο στα ρούχα, ούτε ο εδώ και κάτι μέρες χαζομπαμπάς χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο άσμα για να περάσουν τις απόψεις τους. Θα έπρεπε να ανησυχούμε πραγματικά εάν το έκαναν.

.

.

Get A Haircut-George Thorogood: Εδώ τον ξέρουμε επειδή το Bad To the Bone ακουγόταν στο Christine του Carpenter, αλλά στην Αμερική ήταν μεγάλο όνομα στις αρχές της δεκαετίας του '80. Εδώ το κούρεμα υποτίθεται πως οδηγεί σε εξεύρεση εργασίας.

.

.

Hairdresser On Fire-Morrissey: Καλά τα κουρέματα, αλλά να υπάρχει και κάποιος που τα εκτελεί. Βέβαια αν είναι να καταλήξει φλαμπέ όπως εδώ, καλύτερα ν' αλλάξει επάγγελμα. Άσχετο. Είναι η ιδέα μου ή όντως το παπουτσάκι του καλλιτέχνη είναι δερμάτινο;

.

.

Jesus Hairdo-Charlatans: Δεν πρέπει να πηγαίνει κανείς στον μπαρμπέρη (να μαθαίνουμε και λέξεις από το πρόσφατο παρελθόν της χώρας γιατί μπορεί να μας χρειαστούν) του λέγοντας 'πάρτα μου όπως του Ιησού', αλλά το κομματάκι των βρετανών ας πούμε πως δίνει μία μεσσιανική διάσταση στο όλο εγχείρημα.

.

.

Don't Cut Your Hair-Pretenders: Όταν ακούς μία τέτοια φωνή να στο λέει το αντιμετωπίζεις σαν διαταγή εντελώς αυθόρμητα. Εξακριβωμένα δεν χρησιμοποιήθηκε σαν επιχείρημα των δικών μας στις συνομιλίες με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

.

.

Κι επειδή δε γίνεται να υπάρχει κούρεμα χωρίς το συγκρότημά του, ορίστε η ιδανική πρόταση. Λέγονταν Haircut 100, τα πήγαν μια χαρά από εμπορικής πλευράς στις αρχές της δεκαετίας του '80 και μετά το χάος. Πρόσφατα επανασυνδέθηκαν εάν έχετε απορίες για το που βρίσκονται τώρα. Προσοχή-το βίντεο περιέχει μπόλικη από εκείνη την αισθητική των eighties.

.

.


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 373

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 374

Ενημέρωση: 26-10-2011