Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Jack has never left the building



Πάει λίγος καιρός από τότε που ο κόσμος είπε αντίο στους White Stripes, - μια λιτή ανακοίνωση στο σάιτ τους έλεγε απλά πως η διαδρομή σταματούσε εκεί , πως το γκρουπ ανήκει στους φαν του και εκείνοι, ο Jack και η Meg White, θεωρούσαν το θέμα λήξαν. Κανείς πάντως, δεν πιστεύω πως ανησύχησε ότι τέλειωνε κάπου εκεί και η μουσική τους. Η μουσική δεν τελειώνει ποτέ, για αυτό και δεν αγχώνει τον κόσμο.

Από τη μία λοιπόν, οι White Stripes έχουν νέα, πως θα ξαναβγούν όλα τα παλιά, ό,τι έκρυβαν και δεν έκρυβαν στα συρτάρια τους, από την άλλη, τα συρτάρια, οι ντουλάπες και όλοι οι αποθηκευτικοί χώροι του IKEA δεν φτάνουν για να φυλάξουν όλα όσα ο Jack κρύβει στο μυαλό του. Υπερβολές; Μπορεί, αλλά και μόνο το πακετάρισμα θα μας πάρει λίγο χρόνο.

white stripes

 

Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στο ροκ τα τελευταία χρόνια είναι τόσο παθιασμένος με τη μουσική που απλά γι αυτόν είναι μια ιστορία χωρίς τέλος. Ή εκεί που σημειώνει τέλος, είναι μια μικρή στροφή, μια ανάσα, μια σύντομη διακοπή έως ότου περάσει στο επόμενο πιάτο. Βασικά το να παρακολουθείς τον Jack White, είναι full time job. Και αμείβεται καλά, τέτοιους δύσκολους καιρούς που όλοι δυσκολεύονται – με μουσικές για να μας φτιάχνουν τις μέρες.

Για όσους είχαν απορίες ως προς το… με ποια σημαία θα βγει την επόμενη φορά, ο κ. White φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι νέο γκρουπ δεν προτίθεται να φτιάξει, μπορεί μια χαρά να εκφραστεί μέσα από τους Raconteurs, τους Dead Weather, το label το δικό του τη Third Man Records, δηλαδή, τις παραγωγές του (μεταξύ των οποίων της συζύγου Κaren Elson και εν τέλει και μόνος του, με όποιον τρόπο - σιγά το δύσκολο δηλαδή.

Με άλλα λόγια - όχι άλλα λόγια, μόνο έργα. Play it again Jack. Eνώ ένα σωρό κόσμος εκεί γύρω σχεδιάζει, μελετά, υπολογίζει τουρνέ, εισπράξεις και κινήσεις «ματ» για να μην πέσουν τα κάστρα της μουσικής. Ας πέσουν. Και μετά μουσικής… Έτσι πάμε παρακάτω: Από τη Τhird Man Records – τα κεντρικά – συνεχίζονται οι γνωστές δραστηριότητες, ηχογραφήσεις, παραγωγές, ξεκινάνε καριέρες, τρέχουν ειδικές κυκλοφορίες. Και όρεξη να έχεις.

white stripes

 

Στο http://www.thirdmanrecords.com/videotws.html έχουν ανεβεί για τα μάτια  όλου του κόσμου και όλα τα βίντεο που έχουν κάνει οι καλλιτέχνες του label, των White Stripes, των Black Belles και όσων έχουν να δείξουν εικόνα. Και αυτό, ενώ η μπλε και η πράσινη σειρά κυκλοφοριών, αυγατίζουν με νέα κομμάτια. Ο Jack σε ρόλο παραγωγού, σε διάφορα όργανα, σε θέση λίμπερο, και έκπληξη με ένα ούλτρα vintage νέο-μπλουζ κοστουμάκι για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αυτή τη στιγμή, κάπου στο Νάσβιλ (υποθέτω) ο αναγεννησιακός άνθρωπος του ροκ κρατάει σημειώσεις, ενώ σπάει τα ηχεία  για να μην χαλαρώνει κανείς. Από όπου και αν λαμβάνει σήμα. Jack has never left the building.

 


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 373

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 374

Ενημέρωση: 12-03-2011