Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Happy Birthday Bob!Γενέθλια. O Bob Dylan γίνεται 70. Την Τρίτη συγκεκριμένα, που ο μήνας έχει 24.

Ο ίδιος, υποθέτω, δε θα το κάνει πολύ θέμα, άλλη μια μέρα είναι. Αλλά όλοι οι άλλοι γύρω το κάνουμε θέμα. Eυκαιρία ψάχνουμε να γράφουμε για τον Bob. Ευκαιρίες ψάχνουμε γενικά. Και οι ευκαιρίες, γενικά, δε φυτρώνουν. Χρόνια πολλά και τα λοιπά.

Το Rolling Stone έστειλε τις ευχές του μαζί με τα 70 καλύτερα του Dylan. Tα διάλεξε επιτροπή από εκλεκτούς, γνώστες, συνοδοιπόρους, συγγραφείς, ιστορικούς, μουσικούς, από τον Greil Marcus ως τον βιογράφο του Clinton Heylin και από τον Jeff Tweedy των Wilco ως τον Jim James των My Morning Jacket και έβγαλαν πρώτο το Like A Rolling Stone, δεύτερο το A Hard Rain’s A- Gonna Fall, τρίτο το Tangled Up In Blue (τα υπόλοιπα στο τεύχος με εξώφυλλο τον Bob από τα στα 60ς στα περίπτερα /και ιντερνετικά www.rollingstone.com)

 

 

Πώς διαλέγεις από τα τραγούδια του Bob το καλύτερο; Μια ιδέα: Τα βάζεις στο shuffle και όποιο βγει. Τα τραγούδια του Bob δεν είναι το σύνολο της μουσικής, των στίχων, του συναισθήματος, της φωνής που τα λέει και αυτής της bob-ουσίας που έχουν και ξεχωρίζουν. Είναι ζωντανοί οργανισμοί που εξελίσσονται, αλλάζουν μορφή, σιλουέτα και ψυχισμό. It’ s alive, babe! "Because something is happening here/ But you don't know what it is/Do you, Mister Jones?" (Ballad Of a Thin Man). Κάθε εποχή «καινούρια», κινούνται, μεταμορφώνονται, αντιδρούν διαφορετικά με το περιβάλλον. Η φυσική και η χημεία ίσως, έχουν κάτι να πουν.

 

 

Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν στον Bob τον ίδιο thin man που έβλεπαν πάντα (όσοι δεν έχουν δει το φως, προφανώς θα αναρωτιούνται γιατί όλος αυτός ο ντόρος), αλλά όλοι οι άλλοι έχουμε λόγους να γιορτάζουμε.

Πέρσι τέτοιες μέρες, τον είχαμε δει στο Terra Vibe στη Μαλακάσα. Έναν Bob που έλαμπε, που «χόρευε» πάνω στα τραγούδια του, που φώτιζε γωνιές τους κι έριχνε σκιά σε άλλες και σε έκανε να λες - πού το πάει τώρα; Όπου θέλει, όπως και πάντα. Πάντα, στο δρόμο όπου κάνει τα δικά του πράγματα, όπου γίνεται ένας καινούριος Bob κάθε μέρα. Με μια άλλη τρέλα κάθε φορά, βουτηγμένος στη μουσική που αγαπάει (βρείτε τις εκπομπές του Radio Theme Hour – επιβάλλεται), στη Never Ending Tour που παίρνει μια ανάσα και συνεχίζει.

 

* Στις 16 Ιουνίου παίζει στο Κορκ στην Ιρλανδία, στις 18 στο Λονδίνο…στις 22 παίζει στο Μιλάνο…

 

* Cheers Bob!

 

www.mariamarkouli.blogspot.com

Ενημέρωση: 20-05-2011