Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Τι μουσική ακούει ο Chuck Norris; 

Μουσική παντού.  Σε ακολουθεί όπως η σκιά σου, ίσως λίγο πιο φωτεινή από αυτή. Ας πούμε, δες. Κάτι μάλλον ακούς τώρα («παίζει»  να είναι  Bon Iver το καινούργιο, ενδέχεται και  Moby, μια που σου είπαν πως ήταν καλός και το Destroyed του είναι ωραίο επίσης, τους Space Blanket που θέλεις οπωσδήποτε να έχεις ακούσει, το I Feel Good του James Brown - κόντρα σε ό,τι κάνει να νοιώθεις Bad, τους Is Tropical και  λίγη Κολομβιάνικη cumbia της digital εποχής).

 

-Το παγωτό σερβίρεται με μουσική, το δάνειο διαφημίζεται με ένα τραγουδάκι, το αμάξι που τρέχει στην παραλιακή, μετά τον Άλιμο παίζει hip hop και η πλατεία στο Σύνταγμα punk rock. Revolution Rock, a brand new rock.

 

- Όπως ο Φουκουγιάμα «την πάτησε» προβλέποντας το τέλος της Ιστορίας, έτσι και εκείνοι που  με τα downloads έβλεπαν το τέλος της μουσικής (βιομηχανίας), την πάτησαν κι αυτοί. Τέλος; Δεν  είμαστε παρά στην αρχή. Τη νέα αρχή, όποια αρχή σ’ αρέσει.

 

-Το λέει λοιπόν και ο υπερ-παραγωγός Rick Rubin, μεγαλοστέλεχος  ειδικού τύπου της Columbia – που επί του παρόντος  έχει μέρος στην παραγωγή του «21» της Adele και στα σκαριά δουλειές με Metallica, Linkin Park, Avett Brothers, ενώ μόλις τέλειωσε τις εργασίες με  Red Hot Chili Peppers για το καινούργιο τους (σωστός ο μάστορας) ,  λέει λοιπόν ο κ. Rubin, ότι, «ο κόσμος σήμερα  αγαπάει τη μουσική περισσότερο από ποτέ… και είναι πρόθυμος να πληρώσει για τη μουσική του, έχει και πολύ περισσότερες επιλογές για το πώς θα ακούσει  μουσική». Και ελπίζει, λέει, ότι οι εταιρίες θα φτάσουν σε ένα σημείο όπου το αντικείμενό τους θα είναι να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό και όχι  να προσπαθούν να επιμένουν σε ένα παλιό μοντέλο». Διότι πάει το παλιό μοντέλο, μας τελείωσε . Τα λέει όλα αυτά  στο  Billboard.biz (να, εδώ http://www.billboard.biz/bbbiz/index.jsp, μπείτε να δείτε).

 

Η  μουσική, έχει δύναμη, ακόμη και όταν βγαίνει μεθυσμένη, καραβοτσακισμένη και με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και όταν ακυρώνεται και γίνεται κάτι σαν αστικός μύθος: «είδα την Amy και είναι καλά».

 

 

 

 

Κάνει καρδιές να ραγίζουν, αποχαιρετά τον Clarence,  βγαίνει στους δρόμους και κυκλοφορεί σε τι-σερτ, σε  βάζει σε διαγωνισμούς και κερδίζεις εισιτήρια, να πας στο Glastonbury να ζήσει λίγο από το δικό του μύθο (αυτόν της λάσπης του).

Η μουσική είναι το πανίσχυρο Forte, που μπορεί  να βρει ως και τα λεφτά που έκλεψαν. Πλάκα- πλάκα, μπορεί και να μπορεί.

 

 

 

 

 

Η μουσική «στήνει» το παιχνίδι με καλό σκοπό.  Είναι ο Chuck Norris του  entertainment και τα βάζει με όλους.

Και τώρα στο καυτό μας ερώτημα:

- Τι μουσική ακούσει ο Chuck Norris;

-O  Chuck Norris, δεν ακούει μουσική. Η μουσική ακούει Chuck Norris ! (γιατί και η μουσική έχει τα όριά της).

 

Music & more στο www.mariamarkouli.blogspot.com

Ενημέρωση: 24-06-2011