Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Τείχος, lambada και φιλότιμο (ψάξε βρες το)Koπιαστική  εβδομάδα. Να χτίζεις τείχος , να γκρεμίζεις τείχος. Να ξαναχτίζεις , να ξαναγκρεμίζεις και πάλι το ίδιο.

Ο Roger Waters, έμαθα , ακόμη και τις μέρες που δεν έχτιζε- γκρέμιζε μαζί μας το τείχος, το έκανε μόνος του. Έχτιζε –γκρέμιζε στο Κλειστό του ΟΑΚΑ για τις κάμερες. Για να τραβήξουν καλά τα «κοντινά» πλάνα,  άκουσα.

 

  • Είναι ωραία τα «κοντινά» του Roger Waters. Τον συνάντησα πέρσι  στο Λονδίνο, πριν αρχίσει η  περιοδεία. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με ωραίο λόγο ,με χιούμορ, χωρίς έπαρση.  Κάτι εντελώς διαφορετικό από τους έξτρα-λαρτζ Pink  Floyd, που η ανάσα τους  και μόνο θα μπορούσε να σηκώσει αερόστατο στον ουρανό. Ο Waters,  κρίνοντας από αυτό που είδαμε την περασμένη εβδομάδα, τότε , στην συνέντευξη, είχε αδικήσει το Wall του. Είχε απλά υποσχεθεί  ότι θα έλεγε την ιστορία του με τα νέα μέσα της τεχνολογίας του θεάματος και μετά ασχολήθηκε με το να εμβαθύνει στα μηνύματά της, στο Wall-reloaded με τους σημερινούς σκληρούς όρους της πραγματικότητας , αυτής συγκεκριμένα όπου ο ένας συναγωνίζεται με τον άλλον για το ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.

 

-          Fast Forward : την   Τετάρτη που έρχεται , το ΟΑΚΑ θα ξεσηκωθεί με ένα You Give Love A Bad Name και χέρια στον αέρα  θα  «ψηφίζουν» ‘κλασικά- ροκ- πράγματα’ - οι Bon Jovi  (το  βλέπω από τώρα) θα κάνουν  μάτια να δακρύζουν- το ροκ big και «κιθαρένιο» επιμένει και κερδίζει τον πρώτο γύρο (μπορεί να μην υπάρξει ποτέ δεύτερος- αλλά δεν χάνεις τίποτε να περιμένεις λίγο) και στο ψηφιακό ρινγκ της μουσικής.

 

 

-          Αυτές και άλλες σαν κι αυτές τις ιστορίες θα ταξιδέψουν κατάστρωμα,  ενώ κάποιος από δίπλα θα ακούει βασανιστικά  Firestarter και άλλα των Prodigy. Κάπως έτσι θα θυμόμαστε μετά, το καλοκαίρι της πτώχευσης, που είδαμε το Wall (του 1979) και τους Bon Jovi (τα 80ς; ποια 80ς;) και  που επέστρεψε η Lambada σαν σφήνα στο Οn The Floor της Jennifer Lopez, που πολύ ευχάριστα, έχω να πω,  φτάνει στ΄ αυτιά μου.

 

(πιο πολλά στο www.mariamarkouli.blogspot.com)

Ενημέρωση: 15-07-2011