Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Say Hello to the FutureΜια χώρα σε κρίση χωρίς πάτο, ένας Σεπτέμβριος όμως ζεστός για μπάνια, μια πόλη χαμένη στην τρέλα της  και η μουσική το νήμα για να βρεις μια  άκρη. Και αν δεν την βρεις, τουλάχιστον,  θα έχεις περάσει ωραία.

 

Ωραία πράγματα. Σαν κι αυτό: Καινούργιος John Cale.

 

Αν κανείς άλλος δεν έκανε μουσικές παρά μόνο ο πρώην Velvet Underground – Ουαλλός και Νεοϋορκέζος, θα  ήταν αρκετό. Δεν θα σου έλειπαν πολλά. Ο Cale μπορεί να σε χορτάσει μουσικά, αμέσως μετά να κάνει μια στροφή και με μια κίνηση αιφνιδιασμού να αλλάξει το σκηνικό στο ακριβώς αντίθετό του. Και όλα αυτά, με αγνή ποπ σαν παιχνίδι. Ακόμη και όταν εκπέμπει από την κλασική, από την dance, από την ηλεκτρονική, απ’ το ροκ. Ή το επόμενο σχέδιό του. Από όπου θέλεις.

 

Και ενώ ανακαλύπτεις συνεχώς νέες  πτυχές  στα παλιά του (τίποτε δεν παλιώνει εκεί) εκείνος συναρπαστικά αποκαλύπτεται ξανά στο Extra Playful, το καινούργιο του Εp του που βγαίνει τώρα με τα διακριτικά της Double Six της Domino. Σας το είπα ότι έχουμε καλά νέα.

 

«Say Hello to The Future and Goodbye to the Past» τραγουδάει στην αρχή του Catastrofuk.  Γερή τσεκουριά στη νοσταλγία ή τι;

 

Πλησιάζει τα 70 του και τα περί πρωτοπορίας μάλλον του φαίνονται πολύ ακαδημαϊκά ίσως και πολυφορεμένα. Κατά κάποιο τρόπο στη μουσική δεν ισχύει τίποτε - και όλα ισχύουν. Έτσι πάει.

 

Την ώρα που ο  πρώην Velver ‘συνάδελφος’  Lou Reed περνάει τις μεταλλικές του μέρες (στην συνεργασία με τους Metallica) φαντάζομαι τον Cale να πετάγεται σαν ελατήριο στο ταβάνι με κάθε καινούργια ιδέα που του έρχεται στο μυαλό.

 

Τέτοιες μέρες που μας κάνουν στενό μαρκάρισμα από παντού, ένας φρέσκος Cale είναι σαν το τρίποντο που ξεσηκώνει την κερκίδα. Καλό για να ανεβάζει το ηθικό.

 

Link : www.mariamarkouli.blogspot.com

 

.

Ενημέρωση: 16-09-2011