Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

youthanasia



Αυτό που μου έκανε εντύπωση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με το που ξεκίνησε το όλο νταβαντούρι με την ταινία Wasted Youth ήταν, δικαίως ή αδίκως, ο... τίτλος της!

Διότι πολύ απλά, στον δικό μου μικρόκοσμο, σε έναν και μοναδικό συνειρμό μπορούν να εξαντληθούν αυτές οι δυο λέξεις΄και δη σε μια παρέα που ο Steven Morrissey οχι μόνον εξέλαβε ως «πέντε νόθα του Φρανκενστάιν ψωνισμένα με τους Velvet Underground» αλλά και μάτιασε με τον, δανεικό απο τον David Bowie, χρησμό οτι «μπορεί και να γίνουν ήρωες, αλλά μόνο για μία μέρα».

 

 

Οπως παραδέχομαι όμως ότι ελάχιστη σημασία έχω δώσει μέχρι σήμερα στο τι έγραψε ή τραγούδησε αυτός ο, ομολογουμένως όμορφα γερασμένος, μπαγάσας όχι μόνο πριν και μετά αλλά ακόμα και με τους Smiths, άλλο τόσο θυμάμαι, μέσα στα Χριστούγεννα του ’81 και έξω απο την Αεροπορία με εορταστική άδεια, να σηκώνω απο το πάτωμα του μιας σπιθαμής παταριού στο Jazz Rock της Βησσαρίωνος το, άρτι αφιχθέν, ένα και μοναδικό ακέραιο άλμπουμ που, με τίτλο Wild And Wondering, κατάφεραν να παραδώσουν οι, επίσης βαφτισμένοι, Wasted Youth [Ken Scott (τραγούδι, κιθάρα), Rocco (κιθάρα, λευκός θόρυβος), Nick Nicole (πλήκτρα), Darren Murphy (μπάσο), Andy Scott (τύμπανα, κρουστά, φωνητικά)] στην, μόλις δυόμισι χρόνων διάρκειας, καριέρα τους! Ακόμα περισσότερο δε το ότι του άλλαξα το... χρώμα απο το παίξιμο ήταν ο διάχυτος στυλιστικός προσανατολισμός, τόσο σε εμφάνιση –νεορομαντικοί βαμμένοι στα μαύρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά– όσο και σε παίξιμο –γοτθεδελικοπάνκ, αν δεχτούμε ως δόκιμο τον όρο, ικριώματα- αλλά και η κατάφωρη εμμονή στο τρίπτυχο «βία – ναρκωτικά - σέξ», αμφότερα πλήρως εναρμονισμένα με τις επιταγές της νέας διάδοχης κατάστασης στα μουσικά πράγματα της Γηραιάς Αλβιώνας, που, αναλαμβάνωντας την ευθύνη για απρέπειες όπως αυτές των “Maybe We‘ll Die”, “Pinned & Grinning”, “Wasted”, “I Wish I Was A Girl” και “Survivors”, με ξαπόστειλαν απο την Ζησιμοπούλου της Αμφιθέας στην... Άναυδος!

 

 

Οι κληρονόμοι μου, εαν και εφόσον τσιμπήσουν με την σειρά τους, απο αυτο το ηχηρό, και απεύχομαι επίκαιρο τότε, όνομα και τον εξίσου αβανταδόρικο τίτλο, θα παιδευτούν, φαντάζομαι, να τα εντάξουν χρονικά καθώς οι ιθύνοντες της εταιρείας Bridge House – παράλληλη εμπορική δραστηριότητα μιας φερώνυμης πάμπ στο East End του Λονδίνου, στην σκηνή της οποίας συντελέστηκαν τα πρώτα δράματα ονομάτων όπως Dire Straits, U2 και Depeche Mode – μάλλον σνόμπαραν το δισκογραφικό πρωτόκολλο παρά ξέχασαν να καταγράψουν, κάπου στο φάκελλο ή στο εσώφυλλο, την χρονιά κυκλοφορίας του.

Αυτό ήταν και το μοναδικό ατόπημα της εταιρείας προς το συγκρότημα, το οποίο μάλιστα έτυχε και ιδιαίτερης μεταχείρησης απο μέρους της. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά΄ ιδιοκτήτης αυτού του μικρού ομίλου ήταν ο Terence Murphy, ο μπαμπάς  δηλαδή του μπασίστα!

 

 

Υγ 1:  Για λόγους όχι μόνον ιστορικούς αλλά και... συμβατότητας με την ιστοσελίδα να τονίσω το γεγονός ότι και τα πέντε επτάιντσα του κουιντέτου έκαναν αξιοπρεπείς εμφανίσεις στο επίσημο Indie Chart της Μεγάλης Βρετανίας απο τον Σεπτέμβριο του ’80 μέχρι και τον Οκτώβριο του ‘82 με χειρότερες εκείνες του Νο 28 και καλύτερη αυτη του “Rebecca’s Room” / “Things…” στο Νο 12 !

Υγ 2:  Ας μου επιτραπει να μαντέψω ότι τον συγκεκριμένο συνειρμό θα κάνει τουλάχιστον ένας ακόμα και μάλιστα συνδημότης μου΄με τακτική παρουσία στη πολύπαθη πλατεία της  Νέςας Σμύρνης, ο Σταμάτης Περιβολαράκης, πέρα απο την επαγγελματική του ενασχόληση με τα του κινηματογράφου υπήρξε και ο τραγουδιστής των Brush, της μπάντας δηλαδή που διασκεύασε την psychobilly παρεκτροπή  “(Do The) Caveman” των Wasted Youth στο, τυπωμένο το ’89 απο την Wipe Out, άλμπουμ “Bristles”.

Υγ 3:  Τα scripta manent του Morrissey αποτελούν μέρος απο την κριτική μιας ζωντανής εμφάνισης των Wasted Youth στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ που δημοσίευσε η θρυλική μουσική εφημερίδα Record Mirror στις 31 Μαίου του ’80.

Υγ 4  Προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης:  το youthanasia του τίτλου δεν προέρχεται απο αυτόν του φερώνυμου άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι  Megadeth το ’94 αλλά απο εκείνον του, αριστουργηματικού και χρονικά ταυτόχρονου με το Wild & Wondering, άλμπουμ   Youth In Asia των, εκ Μπράιτον ορμόμενων, Birds With Ears .

Υγ 5  Περισσότερα και αρκετά ενδιαφέροντα  για τους Wasted Youth αλλά και την Bridge House στην ιστοσελιδα thebridgehousee16.com Νέο παράθυρο


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 373

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/mystery/public_html/scripts/functions.php on line 374
Ενημέρωση: 28-03-2011