Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 
NEWSLETTER
 
| Text size
   

Billboard Greek AirplayΠαπαρίζου Έλενα
Baby It's Over
Billboard Hot 100Carly Rae Jepsen
Call Me Maybe
Billboard 200Linkin Park
Living Things
Dance Club SongsEva Simons
I Don't Like You
MTV Hit ListRihanna
Where Have you Been

Kate Bush - 50 Words For Snow


Τα albums μακράς διάρκειας συνήθως κουράζουν, όπως επίσης και τα τραγούδια ανάλογου στυλ. Μία ώρα και κάτι με μόλις επτά κομμάτια δεν ακούγεται κάτι το ιδιαίτερα δελεαστικό, εκτός κι αν είσαι η Kate Bush.

 

Η δημιουργός που, δυστυχώς, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να εμφανιστεί ζωντανά (κατά τα λεγόμενά της) μοιάζει να περνάει μία από τις δημιουργικότερες φάσεις της καριέρας της και το «δύσκολο» 50 Words For Snow είναι η τρανή απόδειξη. Χαμηλών τόνων (με εξαίρεση το ομώνυμο κομμάτι), σου δίνει την εντύπωση πως γράφτηκε για να συνοδεύει το χιόνι που πέφτει στην εξοχή. Με πολλές jazzy πινελιές και καλεσμένους σαν τους Elton John , Andy Fairweather Low και τον σπουδαίο ηθοποιό Stephen Fry η Bush δημιουργεί ένα εντελώς προσωπικό δίσκο, χωρίς να φοβάται ακόμα και δεκάλεπτα κομμάτια (Lake Tahoe, Misty) τα οποία «το στρώνουν» για τα καλά προς μεγάλη ικανοποίηση ακροατών με κάμποσες ευαισθησίες. Η θεματολογία έχει να κάνει αποκλειστικά με το χιόνι (θυμίζει αμυδρά το Η Αίσθηση Της Σμίλα Στο Χιόνι η όλη ατμόσφαιρα, αν και η Bush επιλέγει διαμετρικά αντίθετες καταστάσεις), αλλά το τελικό αποτέλεσμα έχει τη θαλπωρή ενός τεράστιου τζακιού μετά από πεζοπορία ωρών σε παγωμένη φύση.

 

Δεν είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει, είναι όμως το πιο ιδιαίτερο και συγκαταλέγεται άνετα στις πλέον αξιομνημόνευτες στιγμές της.

 

Η Bjork θα μάθαινε πολλά αν το άκουγε.

 

Tracks: Snowflake, 50 Words For Snow, Misty Man


Tί λένε τα άστρα
Ενημέρωση: 05-12-2011